Nyt gavlmaleri hylder horsensiansk sportskvinde

Kunstneren bag er Line Jensen Illu, der maler sit første gavlmaleri under Horsens Holder (Foto: Horsens Kommune)
dato

Horsens midtby får endnu et kunstværk til sin samling af gavlmalerier og street art. Denne gang er det kunstneren Line Jensen Illu, der står bag et nyt gavlmaleri i Kildegade, som hylder den historiske sportskvinde Jenny Kammersgaard.

Line Jensen, kendt for sine dagbogstegninger på Instagram, maler sit første gavlmaleri under eventet Horsens Holder.

Jenny Kammersgaard var en af Danmarks første store sportsstjerner og satte både danske og verdensrekorder i svømning i 1930'erne. Trods en barndom præget af sygdom, lærte hun at svømme som 15-årig og blev berømt for sin præstation, hvor hun som 18-årig svømmede fra Sjællands Odde til Grenå.

Det nye gavlmaleri bliver en del af Horsens' imponerende gadegalleri, som nu tæller tæt på 50 værker. Kunstnere som Astrid Gjesing, HuskMitNavn og Isaac Cordal har også bidraget til byens kunstscene. Line Jensens værk bliver til under Horsens Holder den 8. og 9. juni, hvor publikum er velkomne til at følge processen.

Ferniseringen for de nye værker finder sted torsdag den 6. juni kl. 17 på Amaliegade ved Kamtjatka. Følg med på MÆRK Byens Facebook- og Instagram-sider for mere information.


https://horsens.dk/omhorsenskommune/presse/pressemeddelelser/nytgavlmalerihylderhorsensiansksportskvinde
Kilde: Horsens Kommune