Ventetid på køreprøver er til stor frustration

Profilbillede
Laura Schmidt Abildtrup

Hvis du skal have en tid til en køreprøve i Horsens, skal din kørelærer være hurtig. Prøvetiderne er nemlig få og ventetiden lang.

Tiderne bliver revet væk og kørelærerne skal være aldeles hurtige, hvis de skal nå at få en af de få tider, der kommer op to gange om ugen, skriver Horsens Folkeblad.

Det er et problem, at der ikke er prøvesagkyndige nok i området i om omkring Horsens til de mange elever, der gerne vil have et kørekort. 

Horsens Folkeblad har talt med formanden for Horsens og omegns Kørelærerforening, Elsbeth Munch, og hun er ikke tilfreds med situationen.

Hun fortæller til avisen, at hun skal halvanden måned frem, før hun kan få en tid. Hun har flere gange gjort opmærksom på problemet både i år og sidste år, men det hjælper ingenting. 

Sydøstjyllands Politi besluttede sig ellers for at uddanne fire ekstra køreprøvesagkyndige, men dem har man ikke set noget til i Horsens, fortæller Elsbeth Munch til Horsens Folkeblad.

Det ser altså ud som om, at der fortsat vil være ventetid for de mange elever, der gerne vil op til en køreprøve. Måske sker der ændringer fra 1. oktober, hvor Færdselsstyrelsen overtager ansvaret for at afvikle køreprøver.

Kilde: Redaktionen