Grønlands udforskning har en lang og rig historie, der strækker sig tilbage til 1700-tallet. I dette foredrag vil du høre om de mange videnskabelige ekspeditioner, der har bidraget til vores forståelse af Grønlands unikke natur og kultur.
Foredraget vil dykke ned i de udfordringer, som ekspeditionerne mødte, samt deres videnskabelige opdagelser og de konsekvenser, de har haft for Grønlands befolkning, samfund og placering i Rigsfællesskabet og verden.
Aktuel forskning i Indlandsisens afsmeltningEfter pausen vil foredraget fokusere på aktuel forskning i Grønland, herunder Indlandsisens afsmeltning. Du vil få indsigt i hastigheden af afsmeltningen og de globale konsekvenser, når den enorme iskappe mister masse.
Foredraget vil også give et indblik i de mekanismer, der påvirker og påvirkes af Indlandsisen, samt bevægelserne i landskabet under isen og deres indflydelse på det globale havniveau.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab, arrangeret af Aarhus Universitet og støttet af Carlsbergfondet. For yderligere information og pladsreservation, besøg her.
Praktisk Information
Dato: Tirsdag 11. marts 2025
Tid: Kl. 19:00
Sted: Foreningen for godt naboskab - Underrup & Torp, Torpvej 9, Underup, 8740 Brædstrup
Entré: Fri entré
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her