Rift om kattene i Horsens

Profilbillede
Laura Schmidt Abildtrup

På Lund Kattehjem har coronaen har en omvendt effekt. Den har ført noget positivt med sig og givet folk en øget lyst til at adoptere og hjælpe efterladte katte.

Corona har ikke kun været lig med sygdom, det har også medført et fokus på nærvær og nærhed i familier, og netop dét har de kunnet mærke på Lund Kattehjem. Her har der været en øget interesse for de efterladte katte, som stedet tager sig af.

Horsens Folkeblad skriver i en artikel fra stedet, at der under den første nedlukning af landet kom en øget interesse for at tage sig af de forladte katte eller hjælpe på anden vis. 

Til avisen fortæller en af de frivillige på Kattehjemmet, at det tidligere har været svært at afsætte de voksne katte. Men selv det har været nemmere de seneste år. Hun fortæller også, at alle killingerne nærmest blev solgt, før de var blevet annonceret til salg, da coronaen ramte.

På Kattehjemmet har man været en anelse nervøse for, om de mange katte ville komme retur, når folk vendte tilbage på arbejde igen. Men det har de ikke oplevet endnu, og selvom landet efterhånden er vendt tilbage til noget, der minder om normalen, så er der stadig stor efterspørgsel på katte, fortælles der til Horsens Folkeblad, der også skriver, at Lund Kattehjem løber rundt med hjælp fra over 100 frivillige og donationer. 

Kilde: Redaktionen