Carlsberg er kendt for sin ølbrygning, men deres forskningslaboratorium har også spillet en væsentlig rolle i videnskabelige opdagelser. I dette foredrag vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og laboratoriets brygmester, Erik Lund, give et indblik i den forskning og udvikling, der ligger til grund for både ølproduktion og klimatolerante planter.
Fra gær til klimatolerante planterForedraget dykker ned i de teknikker, der har forbedret ølproduktionen, herunder rendyrkningen af gær og udviklingen af pH-skalaen. Der vil også blive talt om udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl og den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer.
Publikum vil få indsigt i, hvordan Carlsberg Laboratorium arbejder med forædling af byg og humle samt bæredygtig dyrkning. Derudover vil der blive præsenteret forskning i 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som kan give indblik i fortidens klimatilpasninger.
Smagsprøver og streaming fra Aarhus UniversitetUnder foredraget vil deltagerne få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås i takt med foredraget. Arrangementet er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" og streames live fra Aarhus Universitet.
Læs mere om foredraget og se billeder på dette link. For mere information om serien kan du besøge Offentlige foredrag i Naturvidenskab og Aarhus Universitet. Følg nyhedsbrevet for bonusmateriale og kommende foredrag via dette link.
Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Brædstrup Bibliotek, Niels Wongesvej 8, 8740 Brædstrup
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her