Ny læsefestival vender tilbage: Vil skabe flere læsefællesskaber for børn og unge

Foto: Horsens Kommune.
dato

I 2023 afholdt Horsens Kommunes Biblioteker for første gang læsefestivalen LÆS!, hvor over 1600 børn og deres voksne deltog. Festivalen vender nu tilbage i 2024 med et endnu større program, støttet af Insero Horsens.

Fokus på Læsefællesskaber Statistikker viser, at børn og unges læsning er i tilbagegang, men i Horsens Kommune er der stor opbakning til at styrke læseglæden.

LÆS! 2024 har som mission at skabe flere læsefællesskaber, hvor børn og unge kan mødes og dele deres interesser.

"Læsning kan skabe relationer, hvor man mødes med andre og leger eller er fælles om det, der interesserer én," siger Miriam Yamil, formidler og projektleder på LÆS!.

Et Sprudlende Program Festivalen byder på aktiviteter, hvor børn kan mødes om boguniverser, der spænder fra youtubere og dinosaurer til magi og onde katte. Der vil være familieaftener med fællesspisning og forfatterbesøg, samt en "Book Night" for unge med bogquiz og forfattermøder. YouTube-stjernerne Robin Dekker Madsen og Samrita Kaur vil også deltage og fortælle om deres RobinSamse bøger.

Støtte fra Insero Horsens Det ekstra store program er muliggjort med støtte fra Insero Horsens.

"LÆS! festivalen bidrager til at styrke læsekultur og nysgerrighed på litteratur gennem en række aktiviteter," siger Erik Borum, adm. direktør hos Insero.

Festivalen finder sted fra 30. september til 20. oktober 2024 og indeholder både et fritidsprogram og et åbent program for kommunens skoler.

Læs mere om festivalen på https://horsensbibliotek.dk/section/laes.


https://horsens.dk/omhorsenskommune/presse/pressemeddelelser/nylaesefestivalvendertilbagevilskabeflerelaesefaellesskaberforboernogunge
Kilde: Horsens Kommune