Grønland: En rejse gennem historisk og aktuel udforskning

dato

Tag med på en fascinerende rejse gennem Grønlands historie og nutid, når Foreningen for Godt Naboskab - Underrup & Torp inviterer til et spændende foredrag den 11. marts 2025 kl. 19:00. Arrangementet finder sted i Hytten Torpvej 9, Brædstrup, og er en del af Aarhus Universitets serie "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".

Grønlands udforskning har en lang og rig historie, der strækker sig tilbage til 1700-tallet. Foredraget vil tage dig med på en rejse gennem tiden, hvor du kan høre om de videnskabelige ekspeditioner, der har bidraget til vores forståelse af Grønlands natur og kultur.

Du vil få indsigt i de udfordringer, som ekspeditionerne har mødt, samt de videnskabelige opdagelser, der har haft betydelige konsekvenser for Grønlands befolkning, samfund og dets placering i Rigsfællesskabet og verden.

Aktuel forskning i Grønlands indlandsis

Efter en pause vil foredraget fokusere på aktuel forskning i Grønland, især omkring Indlandsisens afsmeltning. Du vil få indblik i, hvor hurtigt isen smelter, og hvilke konsekvenser det har, når denne enorme iskappe mister masse.

Foredraget vil også dykke ned i landskabet under isen og undersøge de bevægelser i undergrunden, der er drevet af isen, samt hvilken indflydelse dette har på det globale havniveau.

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med værter i en række byer og støttet af Carlsbergfondet. For mere information, billeder og pladsreservation, besøg dette link.

Praktisk information
Dato: Tirsdag den 11. marts 2025
Tid: Kl. 19:00
Sted: Hytten Torpvej 9, Torpvej 9, 8740 Brædstrup
Entré: Fri entré
Arrangør: Foreningen for godt naboskab - Underrup & Torp
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget og tilmeld dig nyhedsbrev for bonusmateriale her.

Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut