Fin Fjord? Horsens Bibliotek inviterer til debatskabende temaaften med foredrag og fingermad

Foto: Horsens Kommune.
dato

Horsens Bibliotek inviterer til en debatskabende temaaften om havmiljøet i Horsens Fjord i anledning af Klimahandledagen den 25. april 2024.

Arrangementet vil have deltagelse fra politikere, eksperter og borgere, der vil diskutere, hvordan man kan forbedre fjordens tilstand. Horsens Fjord er ifølge en havmiljøekspert den fjord, hvor udledningerne af næringsstoffer skal reduceres mest.

Arrangementet vil også byde på et streamet oplæg fra Frank Erichsen, også kendt som Bonderøven, samt en paneldebat om, hvordan man kan redde Horsens Fjord. Der vil også være oplæg om fjorden og dens økosystemer, mulige løsninger samt projektet "Ren Horsens Fjord".

Arrangementet er en del af UGE17, hvor biblioteker landet over sætter fokus på FN's verdensmål for bæredygtig udvikling og særligt grøn omstilling. Horsens Kommunes Biblioteker har netop modtaget en verdensmålscertificering for deres arbejde med verdensmålene.

Biblioteksleder ved Horsens Kommunes Biblioteker, Claus Hagstrøm Hansen, udtaler, at bibliotekerne har en vigtig rolle i at formidle verdensmålene og skabe rum til debat. Han ser frem til at fejre certificeringen med kaffe og kage på Horsens Bibliotek den 24. april.


https://horsens.dk/omhorsenskommune/presse/pressemeddelelser/finfjordhorsensbibliotekinviterertildebatskabendetemaaftenmedforedragogfingermad
Kilde: Horsens Kommune